Cel mai probabil in momentul in care ai ales lustra pentru camera de zi te-ai lovit de cateva dileme precum: care este marimea potrivita, ce culoare ar trebui sa aiba lustra si materialul din care este confectionata.


Intr-adevar ca unic element de decor pozitionat pe tavan va atrage foarte usor privirile chiar si cand nu este aprinsa, iar o alegere gresita poate foate usor sa contriubuie la armonia sau dezechilibrul camerei.

Pentru a face alegerea corecta este necesar sa tii cont de urmatoarele 3 reguli:

Intotdeauna trebuie sa masori pentru a nu avea surprize neplacute, ia un pix, o foaie, un calcuator pentru a stabili dimensiunile potrivite pentru lustra ta.

Cum calculezi inaltimea ideala pentru o lustra

Intotdeauna numarul mare de modele si varietatea oferita de magazinele de specialitate te vor induce in eroare si iti vor ingreuna si mai mult misiunea.

Totusi, exista o regula de baza care te va ajuta sa alegi intre un candelabru cu aspect dramatic de care risti sa te lovesti, si o lustra sic, ale carei dimensiuni sunt perfect proportionale cu cele ale incaperii.

Inaltimea optima a lustrei sau a candelabrului se afla in felul urmator:

inaltimea camerei in centimetri / 4 = inaltimea lustrei (candelabrului) in centimetri

De exemplu, pentru o camera cu tavanul inalt de 3 metri, lustra va trebui sa aiba o inaltime de 75 cm.

300 centimetri / 4 = 75 centimetri

Cum calculezi diametrul sau lungimea candelabrului ori lustrei

Daca preferi corpurile de iluminat cu abajur sau cu forma circulara, va trebui sa verifici in detaliile produsului valoarea diametrului. In cazul celor cu forma dreptunghiulara sau care au un design liniar sau ramificat, vei avea nevoie de valoarea lungimii lustrei.

Formula folosita de designerii de interior pentru a afla diametrul candelabrului este:

(lungimea camerei in metri + latimea camerei in metri) x 10 = diametrul candelabrului in centimetri

De exemplu, pentru un living dreptunghiular cu lungimea de 6 metri si latimea de 4 metri, poti comanda o lustra cu diametrul de 1 metru.

(6 metri +4 metri) x 10 = diametru lustra de 100 centimetri

La ce inaltime asezi lustra deasupra mesei

In general, distanta de la podea la corpul de iluminat ar trebui sa fie mai mare de 1.8 metri, pentru ca oricine sa se poata deplasa nestingherit prin incapere. Totusi, in cazul lustrelor sau candelabrelor montate deasupra meselor, reperul va fi reprezentat de suprafata mesei.

Pentru a nu strica echilibrul proportiilor distanta dintre masa si corpul de iluminat trebuie sa fie intre 75 si 85 de cm, iar diametrul lustrei sa depaseasca usor jumatate din lungimea mesei.

E posibil ca desi stiind masurile potrivite pentru lustra ta sa nu iti placa modelele, atunci poti achizitiona un model mai mare, atat timp cat nu creaza disconfort.

Intotdeauna candelabrele si corpurile de iluminat voluminoase vor conferi personalitatea si eleganta unei incaperi, pe cand cele mici vor reusi foarte usor sa strice intreaga armonie a camerei.

Este imperativ necesar sa iei in calcul si culoarea peretilor, daca ai o camera in care peretii sunt inchisi la culoare este bine sa optezi pentru o o lustra cu mai multe brate pentru a putea lumina mai bine camera.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Cum alegi lustra potrivita pentru camera de zi

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol si de modul in care sunt explicate conceptele legate de tradare. Este un subiect sensibil, dar este esential sa fim informati si pregatiti pentru a face fata unor astfel de situatii. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest subiect!

  2. Articolul abordeaza foarte bine subiectul traitelor si modalitatile prin care acestea pot fi identificate si prevenite. Este important sa fim constienti de semnele care ne pot avertiza cu privire la aceste situatii si sa actionam in consecinta pentru a ne proteja. Felicitari autorului pentru informatiile utile oferite!

  3. M-am simtit inspirat citind acest articol si mi-a starnit curiozitatea sa cercetez mai mult despre subiectul abordat. Recomand cu caldura aceasta lectura tuturor celor interesati de acest domeniu.

  4. Sunt impresionat de modul in care autorul a abordat subiectul si de claritatea cu care a prezentat informatiile. Acest articol este o resursa valoroasa pentru cei interesati de acest domeniu.

  5. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca mi-a deschis ochii asupra unei probleme pe care nu o luasem in considerare pana acum. Felicitari autorului pentru munca depusa!

  6. Articolul este foarte interesant si captivant. Am descoperit multe informatii noi despre acest subiect si sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *