Designul interior pentru mobilier living ofera o serie de solutii care sunt uneori destul de diferite, iar alteori exista diferente mai subtile. Cu toate acestea, fiecare dintre ele are propriul gust, finisaj si aspect, care iti vor transforma casa intr-o creatie unica.

Prin urmare, stiind prin ce anume se distinge fiecare dintre stilurile de design interior, vei putea sa iti gasesti rapid si usor calea in alegerea stilului perfect pentru casa ta. Inspirat de miscarea de arta modernista, stilul modern nascut in zorii secolului al XX-lea care redescopera relatia cu spatiul si estetica, magazinul online giselle.ro/promotii/a adunat cele mai frumoase piese de mobilier pentru living.

Interioarele moderne sunt adesea o suprapunere complexa de functionalitate si compozitie cu linii si geometrie clar definite. Accentul principal aici este pus pe simplitatea vizuala si functionala.

Stilul minimalist

Provocat de miscarea artistica minimalista din anii 1960 si 1970 si inspirat de designul traditional japonez si filosofia Zen, stilul minimalist isi exprima conceptul intr-o paleta aproape puritanica. Eliminand elementele inutile si dezvaluindu-si fundalurile goale, bibliotecile, comodele, fotoliile balansoar dar si cutiile decorative, fac minimalismul rational, deoarece scopul lor principal este utilizarea maxima a spatiului.

Elementele si motivele sunt reduse la minimum, cu o atentie deosebita la detaliile care joaca un rol important. Culorile sunt selectate in tonuri linistitoare, subliniind una sau doua culori. Repetabilitatea si miscarea liniilor, precum si fluxul mare de lumina naturala fac acest design interior usor si dinamic.

Stilul scandinav

La fel ca alte modele moderniste, stilul scandinav intruchipeaza simplitatea, functionalitatea si eficienta, dar subliniaza si accesibilitatea paletei. Stilul scandinav atinge un echilibru atent intre eficienta minimalista si nevoile personale. Acest stil se caracterizeaza prin ornamente goale, materiale organice si detalii curate.

Paleta de culori este in combinatii de alb si negru, gri si albastru si, uneori, in culori mai populare. Siluetele si contururile sunt mai rotunjite si mai sinuoase, ceea ce, impreuna cu materialele organice, creeaza o dispozitie mai confortabila, chiar si in cele mai mici aspecte si aranjamente.

Stilul contemporan

Stilul contemporan castiga din ce in ce mai multa popularitate, deoarece reflecta tendintele si gusturile momentului. Este foarte dificil de caracterizat, deoarece este un set de idei si trasaturi, dar difera de cel modern prin faptul ca este mai echilibrat si elementele sale au linii mai rotunjite. Stilul contemporan imprumuta multe elemente de la cel modern, dar culorile si liniile sale sunt mult mai moi si astfel livingul devine mai confortabil, cald si functional.

Stilul urban

Accentul stilului urban consta in elementele si designul care transmit starea de spirit a mediului din casa. Acest stil nu se teme sa experimenteze cu draperii si idei neobisnuite, ceea ce il deosebeste de alte stiluri. Afiseaza falduri, dar le combina cu spatii clare si deschise, culori stralucitoare si finisaje, ceea ce adauga eleganta.

Draperii

Fara decoratiuni textile, ferestrele din apartament arata goale si plictisitoare. Ca sa nu mai vorbim ca toata lumea se straduieste sa le aseze, daca apartamentul se afla la etaj. Draperia este nota finala care este necesara in orice stil de design interior.

Designul modern al draperiilor este conceput pentru a sublinia stilul, fara a uita functionalitatea. Astfel, livingul pare odihnitor si in acelasi timp, camera de zi devine confortabila. Designerii se indeparteaza de combinatia traditionala de tul de zi si jaluzele inguste de noapte, oferind uneori solutii complet non-standard.

Draperiile sunt intotdeauna la moda, dar tendintele moderne sunt laconicul, simplitatea, eleganta. Designerii lasa adesea ferestrele deschise, iar acest lucru nu este unic pentru stilul mansardei, care nu accepta textile pe ferestre. Lumina naturala care patrunde prin fereastra din living este sanatoasa, dar nu intotdeauna potrivita.

De exemplu, in dormitor lumina puternica a soarelui poate provoca disconfort si poate interfera cu odihna. Designul spatiilor de locuit, chiar realizat in stil clasic, este supus tendintelor moderne, care se caracterizeaza prin draperii din tesaturi naturale simple, absenta sau prezenta minima a elementelor decorative: quilling, franjuri etc.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}