Atunci cand alegi ultimele detalii ale casei tale, trebuie sa tii cont de faptul ca lumina este cea care va scoate in evidenta design-ul interior, dand un plus de farmec si contribuind la sporirea utilitatii fiecarui spatiu.

Astfel, atunci cand alegi corpurile de iluminat vei tine cont de fiecare incapere, de destinatiile acesteia, de mobilier si de accesorizarea interioara.

Corpurile de iluminat

Casa ta va avea nevoie de lumina naturala, cea care patrunde prin ferestre si usi pe durata zilei, insa, foarte importanta este si iluminarea artificiala. Acesta ar trebui sa se produca stratificat si adaptat destintiei fiecarei camere.

Astfel, vei alege lustre, aplice, lampadare, veioze, lumini de veghe, precum si iluminatul prin podea si spoturie montate in locuri ascunse, asigurand lumina necesara crearii ambientului fiecarei camere.

Lumina pentru fiecare camera

Fiecare camera din casa ta va fi iluminata in functie de destinatia acesteia. Atunci cand vrei sa alegi corpuri de iluminat living, trebuie sa tii cont de faptul ca ar trebui sa asiguri o iluminare departajata, fiecare parte a incaperii avand nevoie de o anumita intensitate a luminii.

Pentru living vei opta pentru aplice si spoturi montate pe peretii laterali, dar si pentru lustrele masive montate in tavan. Tot din categoria corpuri de iluminat living, fac parte lampadarele si veiozele pozitionate la mivelul mediul al incaperii.

Pentru camerele de odihna, vei alege corpurile de iluminat dormitor care au capacitatea de a asigura o atmosfera ambientala, aplice, veioze sau lampadare, dar si o sursa de lumina puternica, necesara pentru o serie de activitati care necesita lumina puternica.

Corpurile de iluminat pentru dormitorul copiilor vor fi multiple, acestea avand rolul de a asigura atat lumina pentru citit si scris, context in care copiii au nevoie ca lumina sa se propage din spate, cat si lumina pentru joaca, aceasta trebuind sa fie puternica si sa umple intreaga incapare.

Copii au nevoie de lumina de veghe, aceasta putand fi asigurata printr-o sursa discreta. Camera de baie are nevoie de lumina puternica, astfel ca atunci cand alegi corpurile de iluminat pentru baie, poti opta pentru mai multe surse, de la spoturile luminoase montate deasupra oglinzii, pana la aplicele din tavan sau de pe peretii laterali.

Bucataria va avea nevoie de un luminat general si functional, astfel ca vei monta corpuri de iluminat in zonele de lucru, dar si o sursa de lumina din tavan.

Luminatul exterior

Balconul, terasa si curtea necesita un sistem de iluminat puternic, mai cu seama ca va functiona atata timp cat afara este intuneric. Corpurile de iluminat exterior sunt extrem de variate si vizeaza iluminatul unidirectional sau cel general.

Pentru balcon poti opta pentru surse de lumina din tavan sau pentru aplice laterale, iar pentru terase poti alege aplicele montate pe pereti si felinarele ornamentale.

Pentru a ilumina un perimetru intins, curtea sau gradina, poti alege proiectoare puternice, dar si corpuri tip felinare, ghirlande sau stalpi cu leduri, pe care sa le montezi in toata aria. Pentru zonele de acces, usi sau porti, alege corpurile de iluminat exterior temporizate, acestea functionand doar pe baza senzorilor de miscare.

7 thoughts on “Importanta corpurilor de iluminat in amenajarea casei

  1. Mi-a placut modul in care autorul a abordat problema, oferind solutii si sugestii practice pentru imbunatatirea situatiei. Consider ca este un subiect care merita atentie si dezbatere.

  2. Sunt de acord cu ideile expuse in articol si cred ca sunt extrem de relevante in contextul actual. Este important sa discutam despre aceste aspecte si sa constientizam impactul lor asupra societatii.

  3. Articolul este foarte interesant, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a structurat informatiile si argumentele prezentate.

  4. Am fost impresionat de exemplele concrete date in articol despre cuplurile care s-au format prin intermediul site-urilor de matrimoniale. Aceste povesti de succes ma fac sa cred ca dragostea online este posibila.

  5. Sunt de acord cu ideea ca trebuie sa fii deschis la noi experiente si sa incerci diverse platforme de socializare pentru a-ti creste sansele de a intalni persoana potrivita. Nu strica sa incerci lucruri noi!

  6. Mi-a placut cum autorul a subliniat importanta comunicarii si a sinceritatii in cautarea unei relatii online. Este un aspect esential de care multi uitam sau nu ii acordam destula atentie.

  7. Articolul este foarte interesant si relevant pentru mine, deoarece vorbeste despre modalitatile prin care poti sa iti gasesti jumatatea pe internet. Am descoperit cateva sfaturi utile pe care cu siguranta le voi pune in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *